Wat is virtual reality

De kans is groot dat je nooit naar Mars gaat of onder dinosaurussen wandelt of met The Beatles op het podium staat. Maar met de nieuwste golf in technologie, kunt u een ervaring hebben die zo dicht bij het echte leven ligt, alles binnen het comfort van uw eigen woonkamer. Virtual Reality opent deuren naar het lang bestaande menselijke verlangen om te ontsnappen, of het nu een ontsnapping is van de huidige dagelijkse situatie of om helemaal te ontsnappen aan de echte wereld. Dus wat is Virtual Reality? Om Virtual Reality te begrijpen, moeten we deze in twee definities splitsen, psychologisch en technisch.

In tegenstelling tot ons dagelijks leven van de echte realiteit, simuleert Virtual Reality stukjes van onze wereld of ingebeelde werelden. Emulatie en perceptie zijn de twee basissleutels voor Virtual Reality. Laten we dat even onderzoeken. We hebben allemaal sensorische en perceptiesystemen. Onze ervaring van alles, of de werkelijkheid, is een combinatie van sensorische gegevens en hoe we die gegevens verwerken om ons begrip of perceptie te vormen van wat er gebeurt, waar het plaatsvindt, evenals, wanneer, hoe en waarom het gebeurt.

Wat als we deze systemen en processen presenteren met gegevens die niet echt aanwezig zijn maar overtuigend genoeg zijn om het als realiteit waar te nemen? Samenvattend is Virtual Reality een afspiegeling van een situatie die we echt begrijpen of waarnemen. Oké, we hebben gekeken naar een psychologische definitie van Virtual Reality. Laten we nu een duik nemen in de technische. Simpel gezegd, Virtual Reality is de term die wordt gebruikt om een digitale omgeving te beschrijven die door een persoon kan worden verkend en ervaren.

Voor een succesvolle Virtual Reality-ervaring zijn er echter vier belangrijke parameters waaraan moet worden voldaan. Virtual Reality moet geloofwaardig zijn. Je moet het gevoel hebben dat je daar bent. Als je dat verliest sterftde ervaring. Interactief, de VR-wereld moet overeenkomen met je bewegingen. Interactie door reiken, bukken of door de ruimte stappen, draagt bij aan de ervaring. Ontdekken, dit is wat VR scheidt van een 2-D passieve ervaring zoals tv kijken. Dit kan een grote omgeving of een object zijn. VR moet toestaan om het vanuit elke hoek op jou voorwaarden te ervaren. Meeslepend, dit is de combinatie van geloofwaardig en interactief. Alleen als beide parameters bestaan, is Virtual Reality echt meeslepend.