Emotionele gerichte voordelen bij het ontwerp met User Experience

Het belangrijkste principe van gebruikersgericht emotionele ontwerp is dat als je gegevens van gebruikers verzamelt en vervolgens je bevindingen verwerkt in je productontwerp. Je voldoet eerder aan hun werkelijke behoeften, wat betekent dat ze je waarschijnlijk efficiënter gebruik maakt hun werkelijke behoefte. Maar er is nog een groot voordeel bij het volgen van gebruikersgerichte ontwerptechnieken. Het is vaak moeilijk om op empathie gebaseerde concepten zoals de gedachten, gevoelens, frustraties en verlangens van gebruikers om te zetten in iets systematischs je kan gebruiken om producten te bouwen.

Emotionele impact

Dientengevolge hebben producten de neiging om geen emotionele impact op gebruikers te hebben. Deze empathische elementen kunt u nemen en ze in iets veranderen in systematisch. Met andere woorden, gebruikersgericht ontwerp biedt u een manier om emotionele effecten toe te voegen aan uw producten. Ontwikkelteamleden vinden het vaak moeilijk om de behoeften en behoeften van gebruikers goed te begrijpen. Teamleden zijn vaak experts in hun domein met een goed begrip van technologie en een systematische benadering van het denken over de wereld.

De gebruikers daarentegen zijn vaak niet zo deskundig in het werken met software en apps en hebben niet zo’n focus op het begrijpen van hoe technologie werkt. Ze willen gewoon dat hun technische spullen hen in hun leven helpen. Als u het op de juiste manier toepast, laat het gebruikersgerichte ontwerp u de wensen en behoeften van eindgebruikers vertalen. Denkend in specificaties voor het bouwen van technologische oplossingen. Het gebruikersgerichte ontwerpproces dat ik u laat zien, helpt u de empathische behoeften van gebruikers om te zetten in systematische bouwstenen.