Ons werk

Wat doet Publish Online


Heerhugowaard Stad van Kansen

HEERHUGOWAARD - Luchtfoto's van alle wijken van Heerhugowaard, foto's van het dagelijks leven en verhalen van Heerhugowaarders vormen samen het boek Stad van Kansen. De luchtfoto's en de verhalen zijn vorig jaar gepubliceerd in de Alkmaarsche Courant. Burgemeester ter Heegde noemde de combinatie van de foto's van de harde infrastructuur met de verhalen over wat mensen ervan vinden heel bijzonder. "Er is de laatste vijf á tien jaar veel gereed gekomen. Dat is op een natuurlijke manier gebeurd waardoor de mensen tevreden zijn. Dat straalt dit boek ook uit."

Samenhang
Ter Heegde wees er op dat het niet alleen maar bouwen is geweest, maar dat ook veel is gedaan aan de sociale samenhang. "We hebben actieve wijkpanels die in de weer zijn voor de buurtbewoners, we hebben kerken en verenigingen die veel betekenen voor de mensen en we hebben het aantal arbeidsplaatsen in Heerhugowaard zien toenemen van vijftien tot twee-en-twintig duizend. De woon-werkbalans is goed."

Koesteren
Dit boek kan gezien worden als een vervolg op het boek over Heerhugowaard dat in 1995 uitkwam. Dat beschreef de groei vanaf 1945. Ter Heegde: "De komende jaren zullen staan in het teken van een beheerste doorgroei. Door de crisis zal het wat trager gaan en we zullen ook te maken krijgen met tegenvallers. Daarom moeten we al die dingen die nu geregeld zijn, koesteren." De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de wijkpanels. "Die mensen, die doen het! Daarom bied ik de voorzitters van deze wijkpanels de eerste exemplaren van Stad van Kansen aan waarin hun wijken in woord en beeld worden gebracht." Het boek is te koop bij de receptie van het gemeentehuis voor € 17,50.