Ons werk

Wat doet Publish Online


Groeten uit de Hemel

Ontwerp en productie - Zonen en dochters over het afscheid van beroemde ouders (en daarna).
Youp, Filemon en anderen over hun laatste avondmaal.

Altijd opmerkingen. Als Roxeanne Hazes ergens wat te drinken bestelt, krijgt ze het meteen te horen. ,,Die heeft zeker net zo’n dorst als haar vader?’’ Komt Lola Brood op een feestje, vraagt er altijd wel iemand of ze misschien drugs bij zich heeft. Toch vinden ze het allebei handig om zo’n bekende vader gehad te hebben. Want hun achternaam opent deuren.
Maurice Hermans had graag - net als zijn vader - artiest willen worden. Maar op het podium botste hij tegen een berg die Toon heet. ,,Het publiek dacht: hij verbeeldt zich zeker dat hij net zo goed is als zijn vader. En dan wordt het moeilijk.'' De zoon van Annie M.G. Schmidt stopte met schrijven. Want steeds proefde hij de vergelijking met zijn moeder. ,,Dan krijg je schroom je schepsels de wereld in te sturen.''

In 'Groeten uit de Hemel' vertellen kinderen van André Hazes, Toon Hermans, Herman Brood, Annie M.G. Schmidt, Willem Ruis, Frans Halsema, Rudi Carrell, Tom Manders, Gerrie Knetemann en Ko van Dijk over hun vader en moeder. Het zijn herinneringen aan hun leven én het verhaal hoe het verder ging, na hun dood. Waarbij opvalt dat de band met hun overleden vader (of moeder) onverminderd sterk blijft. Want allemaal krijgen ze van tijd tot tijd op hun eigen manier ’de groeten uit de hemel’.

Dit boek blikt niet alleen terug, maar neemt de lezer ook tien keer mee naar een afscheid dat nog moet komen. In interviews mijmeren bekende landgenoten over hun denkbeeldige laatste avondmaal. Wie nodigen ze uit? Wat bespreken ze? En wat moet er vooral verzwegen blijveñ? Aan het woord komen Youp van ’t Hek, Filemon Wesselink, Joris Linssen, Elco Brinkman, Rik Felderhof, Liesbeth List, Frank Sanders, Appie Baantjer, Lenette van Dongen en Shireen Strooker. De één luchtig, de ander gevoelig, maar altijd herkenbaar.

Schrijver Jan Vriend werd door de Nederlandse Vereniging van Journalisten onderscheiden voor zijn toegankelijke schrijfstijl en de menselijke aanpak van zijn verhalen. Zijn verhalen verschenen eerder in onder meer het Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

ISBN: 978-90-77842-36-2
Paperback, 128 pagina´s in kleur